luni, 16 februarie 2009

pe litere

DREPTATE
DRAGOSTE

aparent asemanatoare, daca le privesti din afara, de la extreme, diferite in miez.

cu cuvintele acestea scrise pe flipchart de catre un maestru modern a inceput una din cele mai frumoase aventuri evolutive prin care am trecut pana acum.

cu pasi in spirala, cu vizite si popasuri pe la extreme si prin miezul fiecaruia. am reusit sa ma pastrez in contact cu amandoua, indiferent de context. sau macar cu una din ele, iar cand simteam acut lipsa celeilalte, mai urcam repede o spira-doua pana in momentul in care le intalneam. imi iesea sufletul pana acolo, dar privelistea merita din plin.
asa probabil se petrece si evolutia biologica; averm nevoie de informatia de pe ambele catene ADN, chiar daca functionala, la un moment dat e doar una. iar cateva litere copiate gresit ne pot duce la mai bine, la mai rau, la minciuna sau la moarte.


2 comentarii:

Mugur spunea...

ordinea literelor intr-un cuvant e la fel de importanta precum ordinea secventelor cromozomiale in adn. postarea m-a pus pe ganduri si, cu mintea trecuta pe modulul de crusing, beau un ceai ayurvedic spice infusion si vad ca de snurul pliculetului de ceai atarna un mesaj: "bataia inimii tale este ritmul sufletului tau."

ajnanina spunea...

da, un cuvant te poate salva sau ucide :)))
si un plic de ceai la fel :)

ar fi interesant un ceai de salvat sufletul...