joi, 12 februarie 2009

nevoia de continut

nu pot vedea partea plina a paharului daca nu mi se arata macar paharul.
pana acum ma multumeam si cu o schema, din clipa asta nu ma mai multumesc cu asa ceva.
daca vrei sa-mi vorbesti despre deshert, am nevoie de o mana de nisip fierbinte ca sa stii, atunci cand il ating ca iti sunt alaturi, umar langa umar, duna langa duna. desigur ca ti-as putea spune ca te inteleg. nu te-as minti cu mult; doar cu greutatea unui fir de nisip. dar acea diferenta poate fi sub limita de incredere a oricarui ratacitor autentic.

3 comentarii:

Mugur spunea...

dar iti poti imagina paharul, nu-i asa?
ce facem atunci cu expresia celebra: 'crede si nu cerceta'?
si ce-ai face daca ai atinge firul de nisip dintr-o clepsidra si nu direct din duna desertului?

ajnanina spunea...

da, imi pot imagina paharul.
nu, nu cred. e adevarat ca expresia e celebra, n-a folosit mai mult. chiar si credinta in Dumnezeu castiga prin cercetare, fie a interiorului, fie a exteriorului.
daca as atinge firul de nisip din clepsidra, clepsidra n-ar mai fi intreaga. si in clepsidra e altceva, e nisip artificial, timp mort. daca iau un pumn de nisip din deshert, deshertul nu scade.

iti inteleg intentiile bune din intrebari. ca raspuns la ele, da, pot functiona observand doar struturi, pot vorbi despre ele, pot jongla cu informatie abstracta. doar cand e vorba de ale altuia.
in ceea ce priveste structurile mele, ele trebuie sa fie pline de continut ca sa aiba sens, altfel le ia vantul.

Mugur spunea...

inteleg, si eu am nevoie de continut ca sa functionez la parametri optimi :) si cand acest continut nu mi-e oferit pur si simplu, il caut si il gasesc cumva. e un proces atat de inconstient incat nici macar nu stiu ce strategie/strategii folosesc.