miercuri, 28 ianuarie 2009

Validare

..uneori, un fragment citit intr-o librarie ma face sa cumpar pe loc cartea, chiar daca nu intentionam, nu era subiectul cautat atunci, pentru simplul motiv ca fragmentul citit in treacat ma face sa cred ca autorul imi vorbea mie.
transcriu aici un astfel de fragment, care mi-a muiat inima (oricum, ploua de cateva zile) - din Harville Hendrix, ,,Gaseste dragostea pe care o doresti". Aparent n-are nici o legatura cu dragostea.
,,Salut, Leonard, i-am spus cînd ne-am cunoscut. Eu sunt Harville”
,,Eu sunt Iisus, a replicat el, calm, trăgând din ţigară, nu Leonard.”
Am fost siderat, dar mi-am ascuns reacţia. ,,Oh, i-am spus, eu sunt student la teologie, deci am o părere diferită despre Iisus. Dar mă bucur să te cunosc.”
(...)
A venit şi vremea când m-am hotărât să mă adresez lui Leonard ca şi cum ar fi fost Iisus. Nu mi se părea o blasfemie. De fapt, mi se părea o formă de respect. De ce să mai adaug şi eu o formă de conflict vieţii lui, când mintea sa era deja un câmp de bătaie? Dacă el credea că e Iisus, urma să accept acest lucru. Am mers la el într-o dimineaţă şi i-am spus: ,,Salut, Iisus.” Spre surpriza mea a spus: ,,Nu sunt Iisus. Sunt Leonard.” M-am bâlbâit o clipă, apoi am zis: ,,Dar îmi spui de săptămâni întregi că eşti Iisus!”
,,Da, a răspuns el, dar vocile mele îmi spun că nu e nevoie să fiu Iisus cu tine.”
Validarea îl adusese cu un pas mai aproape de vindecare.

Un comentariu:

ajnanina spunea...

deci, peste vre-o doo saptamani o sa te iubesti mai mult...