marți, 16 iunie 2009

clipa exacta

trecerea de la un nivel la altul, de la o stare la alta e un proces indelungat.
si cu toate astea, e o clipa hotaratoare care marcheaza trecerea.
asa cum e miezul noptii, de Anul Nou. cu o clipa inainte era inca decembrie, apoi brusc si insesizabil e ianuarie si o iei de a inceput.
picatura care umple paharul.
pana in clipa aceea, nu iti dai seama. ti se pare ca poti oricand sa te intorci la starea de dinainte. ca nu ti se intampla de fapt nimic. rareori ai posibilitatea sa treci prin toate astea in mod discret. cei din jurul tau observa si comenteaza cu mult inainte ca tu sa...
eu imi amintesc o anumita clipa. el statea sprijinit de un zid, obosit, zambind, vorbind cu cineva. eu il priveam. la un moment dat, a intors capul astfel incat ochii lui sa reflecte lumina in mod diferit. o clipa. dar de atunci l-am privit altfel, l-am vazut altfel... m-am simtit altfel, privindu-l.
tu iti amintesti clipa?

8 comentarii:

Călin spunea...

De aceea se spune că e bine să trăiesti clipa; pentru că poate fi ca în sloganul ăla „un vot schimbă tot”! Da, o clipă are ceva magic în ea. Pentru că poat schimba sau poate confirma. Pentru că e imprevizibilă.

ajnanina spunea...

da...
clipa introducand in clepsidra buletinul de vot pe care sa scrie...

ajnanina spunea...

Mugur,
da, procesul este continuu, dar nu uniform.
si dintre starile in continua transformare, din cand in cand, unele apar cristalizate. si au impact mai mare ca celelalte.
mie mi se pare ca daca suntem constienti exact de acelea, evolutia se poate accelera.

ajnanina spunea...

de fapt...
(multumesc, Mugur, pentru constientizare...)
nu e suficient sa fii atunci constient. ci, pornind de la acea clipa de trezire, sa o poti ,,modela" in continuare, traind ca si cum esti continuu indragostit, sau ca si cum in orice clipa esti capabil de cea mai buna decizie, sau de actiunea care sa te propulseze la nivelul urmator.

Cristian Lisandru spunea...

Clipa trebuie trăită din plin... Iubeşte fiecare clipă şi vei învăţa să iubeşti şi orele care trec...

ajnanina spunea...

Cristian,
si daca ajungi sa le iubesti si dupa ce au trecut... atunci e tare bine :)

Mikka spunea...

DA.

E prinsa in suflet, cu fire de lumina...

Kami spunea...

Nu stiu cine este EL, dar stiu ca undeva am cunoscut si eu un EL... de multeori diferit si uneori acelasi... doar pentru ca in ochii lui lumina se reflecta diferit... el naste un curcubeu in sufletul meu...