marți, 12 mai 2009

linistea din spatiile dintre cuvinte

seara magica.
imbracate cu tacere, cuvintele au devenit mai constiente si de propria lor frumusete, si de spatiul dintre ele.
a venit intai Mugur cu decalogul tacerii. si tacerea a devenit subiect de meditatie, si ispita. ispita intelepciunii :)) care mi s-a aratat o clipa si apoi s-a retras sa lase valurile de cuvinte. doar ca acum eram atenta la spatiul si timpul dintre valuri. si am cercetat fetzele tacerii, cea plina si cea goala, cea in care cuvintele s-au spus si au ramas doar privirile si cea in care asteptarea cuvintelor devine un tipat in noapte. repede redus si el la tacere...
apoi Gabi a luat cateva masuri de liniste si a incepu sa le modeleze, si sa coaca fructe. cele primordiale, si fructele si cuvintele...
intre timp, Cristian isi canta tacerea clipei in care urmarea o picatura de apa. cea mai fascinanta picatura de apa, cea care singura poate sa aprinda si mai tare setea si magia noptii.
apoi, linistea a devenit joc de sunet si lumina langa fantana lui Ioan. de unde au iesit, pline de culoare si energie intrebari tacute. cu tacere plina, implinita de abundenta apei.
iar in cele din urma, in noapte, totul a explodat in risipa de dragoste, de la Mikka. risipa in care tacerea a ramas doar ca o pelicula subtire si stralucitoare a fiecarei clipe, intru vesnica sarbatoare a iubirii.

8 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

A fost, într-adevăr, o seară magică, în care oamenii s-au prins de mâini şi au dansat pe muzica iubirii. Mulţumesc, Ajnanina, pentru că ai adus aminte de picătura mea de apă care s-a prelins spre desfătare de simţuri. Apoi, după cum reieşea din postarea lui Mugur, a urmat acea tăcere care lasă şi sufletul să mai respire puţin... O zi minunată să ai!

ajnanina spunea...

si tie, si tie, minuni...
si picaturi curgand spre tine si izvoare intregi :)

Carol spunea...

taci din gura,taci din suflet,taci din minte,....si atunci...se intampla,merita explorat,crede-ma.

ajnanina spunea...

Carol,
din gura imi e relativ usor... din minte mai greu, da o mai pacalesc eu cate-odata...
cu sufletul e mai greu...
ca pe el il aud mai rar si fiecare spusa a lui pe care o inteleg e o mare minune...
asa ca nu-i pot zice sa taca ... :)

da de intamplat stiu ca se intampla...

Kami spunea...

Si uite asa se propaga virtual frumusetea sufletului uman... sau poate ca ar trebui sa spin ca doar exista... in tacere.

Va multumesc tacut tuturor!

Mikka spunea...

Risipa de dragoste sa te umple si sa te inconjoare, ca sa dansezi unde si cand vrei tu in lume, pe muzica ce te incanta, suflet drag...

gabi spunea...

Tabloul tacerilor noastre cu izuri pastel, ochi de mester mare :)

Un semn de intrebare intr-un grai fara vorbe, cum stiu stelele pe cer sa arate...
Poate o mustrare fara blam cum se cuvine intre fiinte dragi si un repros prin mana intinsa prieteneste - aste posibile fatete de taceri calme si calde.

ajnanina spunea...

multumesc tuturor pentru cuvintele aducatoare de tacere, dar mai frumoase decat tacerea insasi :)