sâmbătă, 30 mai 2009

inceputuri

in fiecare zi putem spune: azi e prima zi din restul vietii mele.
in fiecare clipa avem posibilitatea (nu intotdeauna si puterea) de a alege. in unele momente privilegiate drumurile se raspandesc in jurul nostru, tentandu-ne: ,,pe aici, pe aici... la capatul meu vei gasi tot ceea ce iti doresti..."
ne uitam de-a lungul lui... capatul e, evident, departe. oare spune adevarul? sa o iau pe aici?
dupa ce parcurgem cu succes o bucata de drum, facem cate un popas si ne uitam cu drag in urma la cei care stau la intersectie. ne muscam buzele sa nu strigam: ,,ia-o si tu pe aici! asta e calea!"
ne linistim bataile inimii si pornim mai departe, constienti ca, desi drumul pare drept, fiecare pas presupune o decizie.
zilele astea, un nou grup de oameni au pornit pe drumul pe care am pornit si eu cu o vreme in urma. nici unul dintre ei nu stie exact unde se va opri si ce carari va alege. inca nu stie, dar din cei pe care abia ii cunoaste, unii ii vor ramane alaturi pentru tot restul vietii. sau macar pentru tot restul drumului.
nici unul nu stie ca eu ii iubesc fara sa ii cunosc, pentru simplul motiv ca iubesc drumul.
si ca una din cele mai mari bucurii ar fi fost sa ii insotesc cativa pasi.
ma ridic si merg mai departe. fericita...

4 comentarii:

Mugur spunea...

Fiecare zi reprezinta un nou inceput. Cat despre drum, chiar daca un grup se plimba prin aceleasi locuri, fiecare membru observa ceva ce-l atrage doar pe el :)
Iar intersectiile sunt bune pentru ca atunci fiecare face o alegere si o ia pe drumul cel mai propice. Unora le place sa mearga la maraton dar cati altii vor sa alerge? Altii merg la pescuit si totusi sunt si unii care nu au rabdare si prefera sa faca altceva. Asa ca decizia apartine fiecaruia. Iar daca vrem sa le strigam unora care e drumul, poate e bine sa ii lasam pe ei sa aleaga. Drumul fiecaruia e unic :)

Cristian Lisandru spunea...

Da, spun şi eu ca Mugur, fiecare zi reprezintă un nou înceut. Te trezeşti, tragi aer în piept şi eşti decis să te iei cu viaţa de piept. Nu trebuie deâct să ai grijă să nu încerci cumva să o tragi în piept pe ea, pe viaţă, pentru că în sută la sută din cazuri vei pierde...

ajnanina spunea...

Mugur,
am invatat sa respect decizia fiecaruia.
cu toatea astea, desi imi pot controla exprimarea, imi permit sa simt bucuria, atunci cand :)

ajnanina spunea...

Cristian,
nu, nu o trag in piept, o strang doar in brate :)