sâmbătă, 11 aprilie 2009

de zambit. mult...

sursa poza: fotocommunity

nu stiu cum se intampla cand imi ajunge zambetul pe fatza. se petrece brusc, si sunt fericita intr-o clipa, inca inainte sa-mi dau seama ca lumea s-a schimbat.

daca ma uit in jur, ceva arata diferit. n-as putea spune ce. spatiul e mai mare, si are si mai multe detalii. ieri mergeam pe o straduta aproape pustie. si s-a petrecut. intr-o clipa strada s-a luminat, si multe au iesit pe rand in relief. fara legatura aparenta cu sursa bucuriei mele. un caine a sarit cu labele pe gardul lui, fara sa latre. doar asa, sa ne privim. eu il priveam incantata, iar el a inceput sa rada. si eu la fel. cativa pasi mai incolo, m-am oprit sa privesc o pisica. m-a privit si ea, cu bunavointa.

a, probabil ca si asta e, se transmite prin ochi. plusul ala de stralucire. iubire pura :)


iar spatiul in plus, de unde?

am mai studiat un pic mecanismul si am inteles.

cand zambesti, se intind colturile gurii. pe corpul fizic se modifica vre-o cateva linii, se ridica in sus. dar cand zambesti din inima, acolo unde sufeltul e prins de trup, se mai modifica ceva. liniile care o iau in sus trag de celelalte. si panzele albe ale sufletului se umfla. de vant cald de primavara... corabia zboara pe ape, imprastiind picuri stralucitori pe obiectivul care o priveste :)

17 comentarii:

Carol spunea...

Da,cunosc sentimentul,apare atunci cand grijile zilei inceteaza ptr putin timp,energia care alimenta puterea noastra de a ne atasa de grijile zilei este acuma libera,corpul percepe acest surplus de energie care exista si il directioneaza intro-o alta forma de perceptie,cu toate ca fizic lumea exterioara a ramas la fel,animalele si pasarile sunt capabile sa simnta acest surplus de energie,aparut in aura de energia a omului si reactioneaza ca atate.Asi dori sa te uiti la http://info.po9t.com/content/mesaje-miraculoase-ale-apei-interviu .

ajnanina spunea...

multumesc pentru clarificare si pentru articol...
mi-a facut placere sa recitesc despre aceste minuni... (minune in sensul de minunat, nu de teoretic imposibil :))
imi rescriu si eu pe inima love & gratitude ...

referitor la modul in care descrii tu sentimentul, cred ca cea mai grozava descoperire a vietii noastre e sa gasim cat mai multi declansatori pentru butonul care elibereaza energia...

Cristian Lisandru spunea...

Ce-ar fi să zâmbim mai mult? Datorită ţie, azi am râs chiar de la primele ore, aşa că ziua a început cu un râs sănătos, nu numai cu un zâmbet...

ajnanina spunea...

Cristian,
sa radem!!!
si sa ne uitam unii la altii cum ne bucuram si sa radem pana nu mai putem, bucurandu-ne impreuna... :)

Kami spunea...

Superb! Si mie mi-ai adus zambetul pe buze si caldura in suflet :)

Imaginea ta cu panzele sufletului care se umfla este minunata, deja ma simt mai mare si mai plina de iubire, ca o punga de floricele care coace la microunde din toate colturile inimii explodeaza cate un zambet.

Multumesc pentru experienta popcorn-ului de suflet!

Mikka spunea...

Multumesc mult de zambet, Frumoaso!
Vezi ce frumos iti raspunde tot, cand zambesti?
Si eu veneam azi de la posta, cu zambetul ala din inima, si ma bucuram de multi pomi inca inloriti... pluteam in frumos si deodata pe partea cealalta a strazii, intorcand capul dinspre o splendoare de pom inflorit, vad un nene care se uita si el, umplut de zambet, la pomi. Ne-am privit si ni s-a inmultit zambetul. Parca am vorbit si am spus tot, prin zambet... A fost fantastic! Am trecut apoi mai departe, fiecare in drumul sau, mai bogati.
Ma bucur ca se mareste numarul zambitorilor. Semn ca primavara asta e altfel. Si mai frumoasa.
Sa ne bucuram!

gabi spunea...

De zambit, la greu :))
DE adunat si oferit din causul sufletului acea lumina si, cum spunea Carol, acel surplus de energie multicolora.
Stiu din proprie experienta cum reactioneaza animalutul meu atunci cand am porii fericirii dilatati :) Se bucura si el din tot fizicul si sufletul sau :)

ajnanina spunea...

Kami,
atrasi de zgomotul de floricele care explodeaza, venim repede sa vedem filmul pe care ni-l arata sufletul tau:))

ajnanina spunea...

Mikka
aici sunt zambetele dumneavoastra... cu dobanda mie-n suta :))

ajnanina spunea...

Gabi,
da, ar fi bine ca atunci cand suntem la greu sa zambim, sa-l facem usor :))

Adrian spunea...

Un zambet aduce fericire, nu stiu cum arat cand zambesc inca nu am atins maximul fericirii, extazul cel mai mare sau poate l-am atins dar asa ma manifest eu. Cel mai mult imi place sa vad pe altii zambind, mai ales pe prietena mea, imi place sa vad fericirea in ochii cuiva acea licarire, acea bucurie.

ajnanina spunea...

Adrian
zambesc si eu vazand zambetul tau catre iubita ta...

ombun spunea...

Din punct de vedere fiziologic e simplu, muschii se contracta, sub impulsurile nervoase, si un zambet care poate sa puna pe jar multe inimi, sau dimpotriva care sa atraga ironii se produce. Ceea ce este insa cu adevarat fascinant este ceea ce se petrece la nivelul creierului, anima, psihe, sau cum mai vrem sa-i spunem. E greu sa pui in cuvinte asemenea perceptii, dar e minunat sa le traiesti. Zambiti va rog!

ajnanina spunea...

om bun...
in momentul in care ne intelegem propria fiziologie suntem deja la un inalt nivel de fascinatie :))

ajnanina spunea...

Mugur :)
cred ca fascinatia... sau poate ca zambetul...
o dat ce ai intrat in cerc, magia se produce... e ca o relatie din ce in ce mai intima dintre propriul constient si propriul inconstient :)

Leo spunea...

Ajnanina, ce frumooos...!
Pentru mine explicatia ta e mai mult decat stiintifica si m-ai convins pe vecie.
Deci se transmite prin ochi...
O sa fiu mai atenta la acest fenomen, si am sa studiez mai bine panzele albe ale sufletului meu si ale celor din jurul meu (cine le mai are...).

Ioan spunea...

:)