joi, 23 septembrie 2010

intre puzzle si mozaic

nu mai vreau neaparat bucata lipsa. sau, mai bine zis, am renuntat sa mai caut acea forma perfecta care s-ar potrivi limitelor mele rupte sau taiate. un puzzle ma limiteaza, mai ales daca imi imaginez ca am ajuns la stadiul in care mai am de gasit si potrivit doar o piesa pentru ca totul sa fie perfect.
intre timp, am invatat sa primesc si sa lucrez cu bucatele rupte si cu marginile neregulate care se pot alatura folosind un element de legatura. un liant, o promisiune, o emotie de apropiere. fiecare parte se scalda in bucuria apropierii, fara teama ca ii va fi blocata apoi orice posibilitate de miscare. da, faptul ca e un ciob spart dintr-un intreg care avea candva un rost, poate sa fi fost traita si ca o eliberare, nu doar ca o separare.
da, inca imi caut partile de suflet pierdute in timp si spatiu. dar am inteles ca e absurd sa cred ca stiu cum ar trebui sa arate si unde se vor potrivi. intre timp, si locul de unde s-au rupt a crescut si a suferit modificari. s-a curatat, s-a slefuit, s-a carpit temporar. fragmentul regasit nu are cum sa se potriveasca exact. e nevoie de migala, de bunavointa, de imaginatie si de putere de convingere. sa ramana. de cantece si atingeri blande si calde.
cateva exemple de experiente reusite, aici.

6 comentarii:

DOAR NOI spunea...

da... e minunat sa iei piesele si sa le potrivesti si sa cauti timp sa le slefuiesti cu migala si vointa si dragoste, pentru a iesi un puzzle frumos!

ganduri bune si imbratisari cu veselie si forta!

ajnanina spunea...

multumesc.
iti urez ca piesa potrivita sa vina singura.

LePetitPrince spunea...

"inca imi caut partile de suflet pierdute in timp si spatiu. dar am inteles ca e absurd sa cred ca stiu cum ar trebui sa arate si unde se vor potrivi."

de o vreme cred la fel, nu ma mai cred buricul pamantului

ajnanina spunea...

LeP :)

nu, nu esti Buricul Pamantului, ci al Universului tau :)

petra... spunea...

...... o steluta aurie ma tot roaga sa vina in jocul tau sa-l binecuvanteze cu iubire...a ajuns !?

ajnanina spunea...

da, Petra...
da sunt mai multe, nici nu stiu care-i de la tine...
le asez pe toate le locurile pe care le vor si unde le st cel mai bine :)