vineri, 21 mai 2010

despre rugaminti si cereri, multumiri si recunostinta

am primit ca tema (si pe buna dreptate) sa cer cate ceva de 10 ori pe zi, cate 21 de zile. stiti voi, intervalul de timp de care se presupune ca o actiune are nevoie ca sa devina obisnuinta.
si am primit aceasta tema pentru ca am facut efortul sa cer ceva de care aveam nevoie. aparent, nu mare lucru, un pic de timp si de atentie, o ureche acordata doar pe vocea mea pentru o vreme. nu mult, ci doar cat nevoia mea de a vorbi sa o gaseasca si sa se convinga ca e acolo pentru ea. nu mi-a fost usor, dar bucuria de dupa a meritat.
si nici eu nu m-am invartit prea tare in jurul cozii, pentru ca vorbeam cu un om (si ma asculta) care castiga, teoretic, pe o ora de ascultat si pus intrebarile potrivite cam cat mi-a mai ramas mie din venitul lunar de la buget dupa ultima scurtare.
deci, am ajuns la concluzia ca ar fi bine si frumos si sanatos pentru mine sa ma obisnuiesc sa cer. usor de zis, greu de facut in conditiile in care m-am izolat suficient de mult incat sa nu gasesc, uneori 10 oameni cu care sa schimb zilnic cate o vorba... bine, pot iesi la cumparaturi si sa aleg magazine mici unde sa cer fiecare produs separat :))) nu, as trisa inutil pentru ca imi dau seama foarte bine de diferenta.
si apoi, obisnuindu-ma sa cer, nevoile si dorintele mele ar creste si ele o data cu cererile implinite sau neimplinite, si, o data cu ele si lanturile care sa ma lege de amanuntele lumii...
grea treaba, dar merita experimentat. dupa 21 de zile vad eu ce si cum...
si vezi? despre multumiri si recunostinta, nimic! doar ce m-am concentrat cateva minute doar pe ideea de a cere :))))
p.s. nu luati prea in serios ce-am zis. e doar un mod de a-mi pune gandurile in ordine...
p.p.s. asta a fost prima cerere pe azi... mai am 9. multumesc!

10 comentarii:

Darael spunea...

Poti sa ceri la 10 persoane diferite trimitand cererea pe e-mail, e tot o cerere nu-i asa ?

Dar, nu pune cererile (rezultatele finale) pe soclu; nu ridica rezolvarea lor la rang de viata.... asta ca sa nu ai surprize.

Bafta !

ajnanina spunea...

:))
hi, hi, ma gandeam eu ca tu ai sa raspunzi primul... :))
si ma bucur ca ai facut-o.

nu, nu folosesc socluri, intretinerea lor costa prea mult :))

denisia spunea...

Eu cred ca e importat orice mod in care alegem sa ne punem ordine printre ganduri... clar... orice mod care are si finalitate...

DOAR NOI spunea...

si eu cer... :)) doar ce ti-am cerut zilele trecute o intrvedere si putina atentie. :))
pupici!
cere si ti se va da, om minunat!

ajnanina spunea...

Denisia, da, multumesc :)
iar ordinea cand se face in public, cresca sansele sa dureze mai mult...

pana la final(itate) :)))

ajnanina spunea...

DoarTu,
ei, asa mai merge, suna mai bine :)
stabilim pe mail detaliile :)

No One spunea...

ok am citit cu placere,dar nu am inteles: dar cum anume ceri? ce? cum merge toata aceasta chestie? cererile trebuie sa aiba la baza palpabil, zic si sa fie catre o persoana? (adica nu cred ca merge aici vreau sa fiu sanatos, de exemplu)

si unde, cum se incadreaza celelalte: multumirile, recunostinta?

probabil ca ac a fost mai mult un articol in care sa-ti pui in ordine gandurile, pfff si eu o dau cu amanuntele tehnice :) dar mi-ar placea sa-mi zici mai multe

ajnanina spunea...

ok, John, ai dreptate, ar merge niste lamuriri...

sigur ca pot sa cer sanatate, dar asta nu e simplu: pentru asta trebuie sa-i cer corpului meu sa se obisnuiasca cu un mod de viata sanatos (hrana naturala, sport) si mintii sa accepte asta... fara sa ma ispiteasca cu dulciuri si lene :)

in ceea ce priveste cererile catre alte persoane, in ultima vreme m-am obisnuit sa-mi rezolv singura tot ce pot rezolva, fara sa-mi dau seama ca si cei din jur s-au obisnuit sa rezolv singura... si acum risc sa nu-i consider de incredere pentru simplul motiv ca eu mi-am retras asteptarile iar ei ofertele...
asa ca mi-am reamintit ca oamenii sunt bucurosi sa ofere (in anumite limite) daca isi dau seama cat de valoroasa e oferta lor, eventual venita si la timpul potrivit...

si cum nimeni nu e obligat sa ghiceasca ceea ce-mi doresc, cel mai simplu e sa cer ceea ce imi doresc, respectandu-le dreptul la refuz :)

iar acum , reinvat in joaca, asta :)

iar recunostinta apare la fiecare clipa de conexiune reala, si da pe dinafara cand cate o dorinta se implineste fara a fi trebuit sa cer...

giulia spunea...

eu pot sa completez lista celor care sa te asculte. Cred ca am ajuns sa pot asculta si pe altii... nu numai vocile din capul meu. Si apoi munca mea... m-a învatat sa tac si sa ascult... chiar si linistea din jur.

ajnanina spunea...

Giulia, multumesc din suflet!
oferta ca a ta, mai rar... :)