marți, 24 iunie 2014

Vraji si vrajeli de vara.

Ritualul pare sa fi inceput. Ramurile dudului se zbat, grele de dude coapte si de vrabii. Si de cesti, pe care le poarta mandru vara si iarna.O  vrabie mananca dintr-o duda mare si grasa, prea mare pentru ciocul ei mic. 
Gazda vrea o vraja prin care sa dispara dudele. O inteleg dupa ce dudul ne bombardeaza cu fructele coapte, zemoase si pline de suc violet. Protestam putin, si el opreste bombardamentul, trimitandu-ne apoi cateva omizi pufoase.
Eu vreau o vraja care, in ciuda minunatelor prajituri oferite de gazde, sa ma ajute sa mananc numai cat o vrabiuta... si sa am gratia si precizia ei...
Iata cum se face: se culege o duda mare si grasa de pe ramul de unde tocmai si-a luat zborul vrabia. Se priveste cu admiratie si respect pentru frumusetea ei debordanta si pentru culoarea pe care o lasa pe degete, pe masa si pe servetel. Se degusta lent privind in acelasi timp o vrabie pe sub gene si miscand genele in ritmul aripioarelor ei... 
Se constientizeaza intens gustul, culorile, freamatul frunzelor si al vrabiilor... O fi gata? 
Apoi mai iau o gura de limonada si astept fetele impreuna cu care voi scrie vrajile si vrajelile. 

3 comentarii:

simf spunea...

dudele inseamna vacanta de vara, copilarie fara griji, parfum fin in cerul gurii, cantec de greieri. am ani de cand n-am mai vazut un dud, oare unde se duc duzii cand se duc?
o sa caut un dud. de dor.

ajnanina spunea...

duzii nu se duc, doar se ascund un pic, copilareste. ii tradeaza petele mov de pe asfalt si degete.

o sa gasesti :) si o sa se bucure si el :)

simf spunea...

am gasit :)