duminică, 29 martie 2009

fructe de primavara


nu poti cunoaste intotdeauna pomul dupa roade, uneori roadele sunt neasteptate.
la intrarea in Cismigiu, pomisorul cel mai grabit la inflorit a primit bonus multe, multe snurulete de martisoare, si chiar cateva martisoare. oare va mai rodi altceva, asa, coplesit de responsabiltatea dorintelor atarnate in el ?
cativa pasi mai incolo, pe crengi s-au starns porumbeii. fructe cu aripi, coapte bine in soarele palid, gata sa zboare, nu sa cada. de mancat cu ochii :)

11 comentarii:

ombun spunea...

Toti acei ce-ntreaga vara
Au lucrat din zori în seara
Toamna au roade bogate
Au si fructe si bucate
Mere, pere în panere
Prune bune si alune
Si gutui, amarui
Cu puf galben ca de pui
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.

Daca in poezia lui Demostene toamna este anotimpul rodului, al desfatului, in universul nostru, rodul imaginatiei nu are niciun anotimp; putem sa culegem fructele pe care le vrem, cand vrem si sunt atat de gustoase. foarte frumos jana



Ce daca vine primavara, atata iarna e in noi, ca martie se poate duce cu toti cocorii inapoi . la mine-n suflet este vifor si vin nebuni sa faca sky.

Cristian Lisandru spunea...

Miroase profund a primăvară... Ieri am ieşit la plimbare şi am văzut, în sfârşit, foarte mulţi oameni zâmbind... Fotografiile tale mi-au plăcut foarte mult. Din păcate, n-am mai intrat demult prin parcul meu preferat, Cuşmigiul, cu toate că trec de trei ori pe săptămână prin faţa lui, în drum către birou... Şnuruleţele mărţişoarelor sunt roade ale inimilor, înfrăţite cu roadele pomişorului...

ajnanina spunea...

Mugur
ce bine ca ochii tai vad legaturile...
si ce bine ca putem intari legaturile si intra in fluxul dorintelor imbratisand copacii... :)

ajnanina spunea...

viforul e un cadru fantastic pentur schiat... in minte si atat, nici nu vreau sa-mi imaginez in realitate... da, primavara se echilibreaza frumoa cu ,,Antiprimavara"...

si daca bate un vant usor, ninge si cu petale...
si rodeste peste tot cu zambete si vorbe bune

ajnanina spunea...

Cristi
pomisorul cu martisoare e chiar langa intrarea mica din coltul de langa fostul Spicul, nici nu trebuie sa te abati din drum :)

Kami spunea...

Am mers si eu in Cismigiu sambata dupa "body, mind and spirit". M-am simtit minunat.

Am putut sa ma bucur de linistea sufletului meu pe o banca atat de familiara si parca mereu noua. Am lasat imaginile sa imi patrunda in inima si gandurile sa mi se aseze pe ramuri inflorite.

Iti multumesc mult Jane pentru spiritul tau jucaus si pentru caldura pe care am simtit-o in sufletul tau. Ma simt onorata sa te cunosc si sper ca ne vom vedea mai des pentru a impartasi din culorile spiritului nostru.

ajnanina spunea...

Kami
forta curcubeului fie cu noi :)

Adrian spunea...

Un semn ca primavara a venit:)

ajnanina spunea...

Adrian, da, semne bune primavara are!

Leo spunea...

Ce frumos... Multumesc ca ai impartasit cu noi primele fructe ale primaverii !

ajnanina spunea...

cu drag, Leo... sunt putin acrisoare, dar iti umplu gura :)