duminică, 8 februarie 2009

de-ale lui Richard



,,Cuvintele au doar impactul pe care acceptam sa-l aiba. (...) daca te simti ranit sau ofensat sau stanjenit cand auzi un cuvant urat, problema o constituie reactia ta la acel cuvant. Cuvintele nu sunt ,,urate". N-au fost niciodata. Atata doar ca am atasat anumitor cuvinte semnificatie negativa."


,,Nici un om nu are cu adevarat putere asupra ta decat daca-i dai voie si indiferent cum incearca sa-ti faca rau, daca refuzi sa-l lasi, esti liber."


,,Rasul ne permite sa evitam durerea si suferinta care vine din a lua lucrurile in serios".


... le zice Richard Bandler in ,,Conversatii". De fapt, nu le zice el direct, ci Owen Fitzpatrick, cel care i-a transcris cuvintele. Si pentru ca omul asta il iubeste enorm si il respecta profund, cuvintele pe care le transmite sunt incarcate suplimentar de forta dragostei. Si suna mult mai bine decat daca le-as fi auzit de la Richard insusi. Pe care, pana am citit cartea asta il consideram un nesuferit, desi ii stiam puterea.

E ceea ce am spus eu un nonsens sau e in consens cu ce am transcris mai sus?

Un comentariu:

ajnanina spunea...

multumesc :)

pentru mine ce a fost mai interesant a fost schimbarea modului in care ma raportam la el, dupa ce l-am vazut reflectat in niste ochi iubitori :)
si cuvintele lui, chiar cele citite anterior acestei experiente si-au schimbat sensul :)